ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župne kateheze za prvopričesnike i firmanike se odgađaju do daljnjega zbog novonastale epidemiološke situacije. Hvala na razumijevanju. +++

Dragi župljani na današnji dan prije 10. god. bio je blagoslov obnovljene župne crkve Sv. Jurja mučenika, a mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski slavio je prvu sv. misu u zajedništvu župnika Ivice Puškadije, i svećenika dekanata. Okupilo se mnoštvo vjernika koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta, kao i mnogi koji  su stajali u samom cinktoru. U sjećanju nam je  velika hladnoća i snjeg koji je tih dana padao.  Vrijedno je to spomena da se nikad ne zaboravi!

 

 

Kao župnik ove župe u pozdravnom govoru rekao sam: “Radostan sam što Vas danas sve ovdje prisutne mogu pozdraviti kao župnik ove stare proštenjarske župe pod svodovima nama drage crkvice. Danas su osjećaji preplavljeni uzbuđenjem i naviru emocije, mene kao župnika koji danas po prvi puta pristupam oltaru Kristovom, i dolazim u svoju crkvu kao pastir povjerenog stada, nakon godinu i pol od mojeg dolaska na ovu župu kao župnika i Vas kao župljana. Na današnji dan nanovo je rođena naša crkva građevina, i to će biti urezano u pamćenje ljudi, te je ovaj današnji dan nama danas Božić prije Božića“.

Danas nakon 10.god. zahvaljujemo Bogu kao živa zajednica vjernika  na svim primljenim dobročinstvima, svemu što smo učinili zajedno kao zajednica vjernika, a učinilo smo puno. Danas možemo biti ponosni na našu crkvu koja ponovno stoji kao golubica i bdije nad svima nama župljanima, a zvonik ostaje orjentir Međumurja!

Našoj  Nebeskoj majci Mariji čudotvornoj Gospi Lauretanskoj preporučamo se, tog  dana i prvu unjeli u crkvu u svećanoj procesiji. Njezin lik  je ostao čudom sačuvan nakon urušenja crkve. Hvala svim župljanima koji ste se ugradili u ovaj Božji hramu svojim novčanim darom, svim dobročiniteljima ljudima dobre volje, izvođaću radova i radnicima, nadzornima, koji su izgradili i vratili joj prvotni izgled. Bogu hvala!

zahvalni župnik Ivica  sa suradnicima

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow