ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca u srijedu, 10. veljače 2021. godine s početkom u 20.10 sati, Hrvatska radiotelevizija će na svom prvom televizijskom programu prikazati dokumentarni film "Stepinac: kardinal i njegova savjest".

Podsjećamo, dokumentarni film „Stepinac: kardinal i njegova savjest“ scenaristice i autorice Višnje Starešine, a u produkciji Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, premijerno je prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u subotu, 8. veljače 2020, u povodu 60. obljetnice njegova mučeništva.

Dokumentarni film „Stepinac - Kardinal i njegova savjest“ priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća, o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.


O kardinalu su u filmu svjedočili; američka povjesničarka židovskog podrijetla dr. sc. Esther Gitman, autorica više knjiga o kardinalu, povjesničarka dr. sc. Naida Michael Brandl, britanski povjesničar Robin Harris, prof. dr. sc. Jure Krišto i prof. dr. sc. Ivo Banac kojemu je autorica filma Višnja Starešina posvetila premijerno prikazivanje filma u pulskoj Areni. U filmu govore kardinal Stanislaw Dziwisz i kardinal Josip Bozanić. Osobito je dojmljiva priča o židovskoj djevojčici Renati Bauer koja je jedina u svojoj obitelji preživjela holokaust u NDH, a spašena je upravo zahvaljujući kardinalu Stepincu i njegovoj katoličkoj mreži.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12