ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Uprizorenje živih jaslica u župi Sveti Juraj na Bregu


 

U župi Sveti Juraj na Bregu u gornjem Međimurju, koja je prije godinu i pol doživjela veliku nedaću kada su se urušili zvonik i veći dio glasovite barokne župne crkve sv. Jurja, priređeno je uprizorenje živih jaslica. Uprizorenje na otvorenom, nedaleko od župne kuće i srušene crkve, priredila je župna mladež zajedno sa župnikom vlč. Ivicom Puškadijom kako bi u radosnoj božićnoj noći dodatno obradovali svoje župljane, osobito obitelji s djecom. U uprizorenju je sudjelovalo 30-tak djece i mladih koji su u kostimirano-scenskom prikazu uz pravu drvenu štalicu sa životinjama i otvoreni oganj pokazali kako je to izgledalo kada se prije dva tisućljeća rodilo maleno djetešce Isus na radost Marije i Josipa, anđela, pastira, svetih triju kraljeva i svega svijeta. Svetu obitelj uprizorila je obitelj Šprajc sa svojom prinovom, a prigodna čitanja koja svjedoče o dolasku Marije i Josipa u Betlehem, traženju prenoćišta, Isusovom rođenju, objavi anđela, te poklonu pastira i triju kraljeva s darovima, bila su popraćena božićnim pjesmama članova župnog zbora.

 

Oko živih jaslica u božićnoj noći uoči polnoćke te na sam Božić nakon mise za obitelji i blagoslova djece, okupilo se mnoštvo župljana, osobito mladih obitelji i malene djece,  kojima je na dolasku i podršci zahvalio župnik Puškadija. Također je zahvalio sudionicima scenskog prikaza te svima koji su pomogli da se on ostvari.

 

Jasminka Bakoš-Kocijan

(slike se nalaze u galeriji slika)

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9