ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

„Blago onome tko misli na uboga i slaba, u dan nevolje Jahve će ga spasiti“ – psalam 41.

Članovi našeg župnog Caritasa na čelu s predsjednikom  vlč. Ivicom Puškadijom, župnikom, i ove su godine organizirali već tradicionalno druženje osamdesetgodišnjaka.

Sljedeći svoje poslanje i osluškujući Riječ, Caritas je ponovno na svoj autentičan način – djelatnom ljubavlju (što Caritas zapravo i jest) izmamio puno osmijeha na licima i radosti u srcima naših staraca. Bilo je zapravo vrlo impresivno vidjeti sve te starce kako kao u Isusovo vrijeme (hromi, slijepi, sa štakama) poneseni Duhom idu za Isusom. Tako su se naši starci, bolesni u tijelu ali radosna i poletna duha odazvali pozivu i sudjelovali najprije na sv. Misi koja je i bila prikazana za sve njihove potrebe, ali i kao zahvala za njihove lijepe godine.

Prije same sv. Mise bila je prilika za sv. ispovijed te su tako čista srca primili Isusa u pričesti  i sakramenat bolesničkog pomazanja. Svi smo zajedno dalje osluškivali Riječ koju je vlč. posvakidašnjio, objasnio i prelomio u vrlo nadahnutoj homiliji koja je bila vrlo utješna, ohrabrujuća i puna Isusovog „Ne bojte se!“ Objasnio je da je njihovo poslanje važno u Crkvi, da je ono neophodno kao stup bez kojeg se kuća ne može održati, te da njihove sijede kose označuju mudrost i bogatstvo svake župe. Velečasni je naglasio kako su upravo naši starci noseći svoj križ najsličniji Isusu patniku.

Vapilo se i molilo u molitvi vjernika za prihvaćanje Božje volje, za strpljivost u nošenju staračkih križeva, te da Duh Sveti prostruji cijelom župom kako bi svima otvorio oči, srca i spoznaju da starci nisu nemoć i teret, već bogatstvo, mudrost i blagoslov.

Slavlje je nastavljeno i nakon sv. Mise na domjenku u srdačnom druženju . . . te su potekla i prisjećanja… ali i pjesma.  Bogu hvala.

 

Marija M.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28