ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U utorak, 30. studenoga 2021. godine, u Pastoralnom centru u Pleškovcu održana je  tribina na kojoj je gostovao naš župljanin dr. Miljenko Novak koji je govorio o zdravlju u vrijeme pandemije koronavirusa. Na početku tribine sve nazočne i gosta pozdravio je vlč. Ivica Puškadija čestitavši dr. Novaku na njegovim uspjesima. Miljenko Novak, specijalist radiologije, djetinjstvo je proveo u Brezju. Osnovnu školu završio je u Svetom Jurju na Bregu, a prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Čakovcu. U Osijeku je diplomirao na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, a nakon odrađenog pripravničkog staža i položenog državnog ispita radio je kao liječnik obiteljske medicine u zamjenskim ambulantama, a 2006. godine primljen je na specijalizaciju iz radiologije u Županijskoj bolnici u Čakovcu i završio ju je 2010. Radi na Djelatnosti za radiologiju i ultrazvuk, a položio je i ispit iz uže specijalnosti ultrazvuk. Živi u braku i otac je trojice sinova.

Nakon zahvale dr. Novaka župniku na pozivu uslijedila je prezentacija koronavirusa: od povijesti nastanka do distanciranja, pranja ruku i nošenja maski, izolacije, samoizolacije, testiranja brzim antigenskim i PCR-testovima, cijepljenja kao jedinog za sada ispravnog lijeka protiv epidemije i novih sojeva virusa o kojima se još uvijek vrlo malo zna. Nakon svega predstavljenog radiolog je zaključio kako je jedini put da spriječimo zarazu što zdraviji način života bez prevelikoga stresa. Na kraju svi zainteresirani mogli su postaviti pitanja i iznijeti svoja iskustva nakon cijepljenja ili preboljenja koronavirusa, a bilo je i riječi o covid-potvrdama koje su u posljednje vrijeme aktualne u našoj zemlji. Hvala našem gostu, dr. Miljenku Novaku, na prenesenim znanjima i želimo mu još mnogo uspjeha u njegovu radu i mnogo strpljenja i susretljivosti po kojoj ga poznajemo. Sljedeća župna tribina uz svjedočanstvo vjernika planirana je za utorak, 7. prosinac, gost večeri je praktični vjernik Zlatko Krznarić koji će nam progovoriti o svojem iskustvu vjere,  vrata Pastoralnog centra u 18 sati, kao i uvijek, svima su otvorena.

 

Danijel Kralj

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow