ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

 

U utorak, 7. prosinca 2021. godine, u pastoralnom centru u Pleškovcu održana je župna tribina na kojoj je o svojem svjedočanstvu vjere govorio gospodin Zlatko Krznarić, a uz njega gost je bio i gospodin Darko Cindrić koji je obogatio susret duhovnom glazbom na gitari. Na početku sve okupljene i goste pozdravio je vlč. Ivica Puškadija istaknuvši kako mu je posebna čast što opet u našoj župi možemo čuti motivacijsku priču za mnoge nakon što smo djelić svjedočanstva vjere mogli čuti na Svjetski dan braka, 9. veljače 2020. godine.

Zlatko Krznarić rođen je u Čakovcu, a korijene s majčine strane vuče iz Svetog Jurja na Bregu, iz Pleškovca. Živio je u Šenkovcu, a danas živi u Nedelišću. Bio je vrlo uspješan spidvejaš i višestruki državni prvak. 28. veljače 2011. Godine u prometnoj je nesreći izgubio potkoljenicu lijeve noge, ali ni to ga nije spriječilo da bude vozač kamiona.

Godine 2017. objavio je autobiografsko djelo „Ti si svjedok“ koje je doživjelo četiri izdanja, a govori o iskustvima osobnog svjedočanstva vjere. Kao i uvijek, i ovoga je puta župna tribina bila vrlo zanimljiva i gosti su bili odlični. Zlatko Krznarić zahvalio je Bogu, našem župniku i svima nazočnima na dolasku, a potom je iznio nekoliko primjera kojima je pokazao kako nikada nije sam kad se pouzda u Gospodina i zamoli pomoć jer Bog mu je dao mnogo snage da sve poteškoće prebrodi. Glazbene točke gospodina Darka Cindrića vrlo su lijepo dočarale Božju nazočnost na ovoj tribini, posebno pjesma „Naš Bog je velik“. Knjiga „Ti si svjedok“ donosi mnogo primjera kojima se možemo uvjeriti kolika je Božja ljubav i dobrota, a Zlatko Krznarić bio je motiviran upravo pozivom Gospodina čiji je glas čuo i dugo je razmišljao što bi napisao, ali je ubrzo razmislio i riječi su počele teći jer Bog ga je svojom dobrotom i blagošću potaknuo da se oslobodi i iskaže sve što je trebao napisati. Autor knjige iznimno je optimističan, ponosan na svoju obitelj: na roditelje, suprugu i petero djece i svoju radost širi dalje gdje god se pojavi, pa tako i u našem pastoralnom centru. Na kraju susreta istaknuo je kako smo svi mi Božja braća i sestre i pozvao nas na jedinstvo u kršćanskom životu da bismo hrabro svjedočili svoju vjeru ne bojeći se nijednog izazova koji nas čeka. Pohvale i pljesak publike rekli su mnogo, a naši su gosti to i zaslužili. Zlatku Krznariću i Darku Cindriću od srca hvala na dolasku i neka ih Gospodin blagoslovi, čuva i vodi do novih životnih radosti, a njihovo sudjelovanje na tribini dugo ćemo pamtiti jer bio je to susret u kojem je naš Gospodin Isus Krist pokazao znakove svoje ljubavi i dobrote prema svakom čovjeku. Sljedeća će tribina biti nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, 25. siječnja 2022. godine, i tada će vrata pastoralnog centra ponovno biti otvorena svim ljudima dobre volje da bismo se nastavili veseliti i otkrivati nova znanja i iskustva života u vjere.

Danijel Kralj

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow