ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U petak, 10. prosinca 2021. godine, na misi zornici u Župi sv. Jurja na Bregu proslavili smo blagdan Gospe Loretske u narodu nazvana Gospa Lauretanska.  Misno je slavlje predvodio župnik vlč. Ivica Puškadija. Blažena Djevica Marija  brani nas i štiti u svim našim izazovima, pa tako i danas, i nikoga nije ostavila tko moli ili hodočasti u našu župu, a to pokazuje mnoštvo ozdravljenja kroz povijest koja su upisana u Spomenicu župe, a danas svjedoćimo Marijinoj brizi za sve nas. Na misi smo se pomolili za sve žive i pokojne župljane i hodočasnike.

 

 

U homiliji župnik nam je tumačio Božju rijeć i povezao svetište u Loretu sa našom župom preko župnika graditelja sadašnje Crkve, vlč. Ivana Mihanovića. Župnik Ivan je nakon završenog studija u Rimu, došao u našu župu 1731.godine da bi godinu dana kasnije započeo  izgradnju prve kapelice na sadašnjem mjestu gdje danas  stoji crkva, i tako započeo sa  štovanjem Majke Božje iz Loreta. Upravo je ova crkvena godina i 2022. građanska godina  posvećena njemu i zahvalni smo mu na svim dobročinstvima,duhovnim i matrijalnim plodovima koje baštin živa Crkva.

Gospin lik  ostao je  neoštećen  nakon urušenja crkve 2008.go., a to je znak da je Gospa Lauretanska uvijek i svugdje uz nas i da nas vodi do Isusa Krista za čije se rođenje i u ovom došašću pripremamo. Na euharistijskom smo slavlju bili ispunjeni radošću pjevajući marijanske pjesme, a misa je završila zagovorom Majci Božjoj Lauretanskoj.  Litanije i molitva njoj na čast koju molimo već dugi niz godina od dolaska sadašnjeg župnika. Tako smo iskazali poštovanje Bogorodici Mariji i zahvalnost što nas stoljećima čuva i pokazuje put kojim sigurno koračamo do spasenja. Svakog dana na taj način bliže smo Bogu koji nam svima otvara svoja vrata gdje nema patnje i boli, već samo radosti i veselja u zajedništvu sa svima svetima koji počivaju u Kristu.

Danijel Kralj

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow