ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Advent, vrijeme iščekivanja i radosti započelo je pozdravom „Zdravo budi o Marija“. Tom je pjesmom Mješoviti pjevački zbor ove godine, u subotu, 18. prosinca 2021. otvorio 1. Adventsko-božićni koncert.
Protekle 2 godine promijenile su sve: naše planove, navike i način života te pravila koja smo poštivali prije toga. Potaknuti time, odlučili smo ove godine krenuti u nešto novo – preselili smo koncert na otvoreno, pod vedro nebo.

U prvom dijelu koncerta, prilikom izvođenja adventskih skladbi, načelnik naše općine Anđelko Nagrajsalović upalio je posljednju svijeću na adventskom vijencu ispred zgrade Općine, četvrtu svijeću - svijeću anđela koja donosi LJUBAV.
Drugi dio koncerta izvodile su se božićne pjesme, one nama dobro poznate koje navještaju da je Božić blizu, da nas samo nekoliko dana dijeli do najvećeg veselja.

Kao i prethodnih godina, svojim pjevanjem koncert je upotpunila Ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg pod vodstvom Ivane Tkalec. Glazbena pratnja dječjem župnom zboru, muškoj vokalnoj skupini pjevačkog zbora te mješovitom pjevačkom zboru bila je Jelena Horvat na klavijaturama te Hana Perko na saksofonu. Prije samog završetka, riječi pozdrava i zahvale svima je uputio vlč. Ivica Puškadija, župnik.

Nakon koncerta posjetitelji i izvođači pozvani su da još malo ostanu vani ispred općinske zgrade uz druženje, za koje je pjevački zbor uz pomoć i potporu Općine Sveti Juraj na Bregu pripremio kuhano vino, kavu, čaj i kolače – da se svi malo ugriju prije odlaska kućama.

Hvala svim posjetiteljima na dolasku i podršci, također hvala voditelju pjevačkog zbora Milovanu Horvatu na glazbenoj pripremi svih pjevačkih skupina te predsjednici Marti Lončar-Vinković na organizaciji, a posebno hvala pjevačima i sviračima čije su ruke i glasnice tokom koncerta malo promrzle, no to ih nije spriječilo da pjesme budu prožete ljubavlju i veseljem.

Neka vam blagdani koji dolaze budu blagoslovljeni i prožeti obiljem mira, zdravlja i veselja!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow