ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Od 7. do 9. veljače 2022. godine u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu održana je duhovna obnova na kojoj smo dali slavu Bogu i bl. Alojziju Stepincu čiji smo blagdan i proslavili 10. veljače. Sva je misna slavlja predvodio domaći župnik, vlč. Ivica Puškadija. Župa Sveti Juraj na Bregu jedna je jedna od rijetkih župa koja ima relikviju tj. pohranjene zemaljske ostatke u oltar, naš blaženi Alojzije  najsvjetliji je primjer nasljedovanja Krista u povijesti hrvatskoga naroda.

Prvoga dana duhovne obnove vlč. Puškadija s vjernicima je razmišljao što bismo mogli dati Isusu Kristu i zaključio kako trebamo darovati cijeli svoj život i bez straha koračati Kristovim stazama poput bl. Alojzija koji se nije dao slomiti ni kad je nepravedno optužen u montiranom sudskom procesu. Drugoga dana bio je Stepinčev križni put na kojem smo se prisjetili tragične sudbine zagrebačkoga kardinala i zaključili kako se njegova muka može vrlo dobro usporediti s Isusovom mukom. Križ je bio spasonosan i za Isusa i za Alojzija Stepinca premda je obojici bio težak, ali Božja je ljubav bila jača od ljudskoga grijeha i osude. Posljednji, treći dan, koji je prethodio Stepinčevu blagdanu, bio je u znaku klanjanja pred Presvetim i u molitvi zlatne krunice Presvetom Srcu Isusovu vidjeli smo koliko je Isus blizu svima nama, baš kao što je bio i bl. Alojziju koji je mnoge dane i sate provodio u molitvi. I sam blagdan Alojzija Stepinca i 62. obljetnica njegove smrti svečano su obilježeni urom preminuća kada smo se prisjetili posljednjih trenutaka njegova života, a vrijedi istaknuti da je vlč. Puškadija na slavlju svete mise iznio i svoje osobno iskustvo rekavši da se molio našem blaženiku za vrijeme svog svećeničkog puta da postane svećenik i danas iskazuje veliku zahvalnost na uslišanim molitvama. Misa je bila ujedno zahvalnica svih župljana i župnika bl. Alojziju za primljena dobročinstva. U molitvama krunice i u svim euharistijskim slavljima bila je prisutna velika radost, pa tako i u litanijama na čast bl. Alojziju Stepincu, mučeniku za Krista, koji nikada nije posustao, već je imao čvrstu vjeru i pokazao nam put prema vječnome životu u nebeskoj slavi. Župljani i župnik poručuju kako će naš blaženik ostati i dalje zaštitnik cijeloga naroda koji Bogu zahvaljuje na svakom dobru što je primio. Proći će godine i stoljeća, ali hrvatski narod svoga blaženika i, vjerujemo, budućega sveca, neće nikada zaboraviti.

Danijel Kralj

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow