ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine, u župnoj smo crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavili blagdan Svetog Valentina i prvo ovogodišnje proštenje. Misno je slavlje u 11 sati predslavio dekan štrigovskog dekanata i župnik u Nedelišću preč. Ivan Herceg uz suslavlje vlč. Dr. Kristijana Kuhara iz Štrigove, umirovljenih svećenika vlč. Josipa Horvata ml., vlč. Ivana Vugrinčića, vlč. Nikole Samodola i našeg dugogodišnjeg župnika preč. Ivana Kozjaka te domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije. Okupio se lijepi broj vjernika i hodočasnika koji su dali slavu Bogu i svetom Valentinu u znak zahvalnosti za zdravlje, obitelj i supružnike i na tu smo nakanu molili na euharistiji.

U svojoj je homiliji preč. Herceg istaknuo kako je sveti Valentin slijedio Gospodina uvijek i svugdje, a voljeli su ga i pogani i kršćani. Pomagao je ljudima, ozdravljao je i svoj je život dao za Krista. Danas ga mnogi smatraju zaštitnikom zaljubljenih, a on je još zaštitnik pčelara, ljudi oboljelih od kuge i epilepsije. Njemu se utječu mnogi vjenčani parovi kako bi ih vodio prema Božjem putu. Predvoditelj euharistije istaknuo je kako bismo trebali imati čvrstu vjeru kao sveti Valentin i tada bi bilo više duhovnosti i suosjećanja za ljude u potrebi jer možemo mi imati skupe satove, ali njima se ne može kupiti vrijeme koje darujemo nekome i možemo imati vrijednu knjižnicu, ali ne i znanje koje se stječe iskustvom i tako je potvrdio da su sve materijalne vrijednosti ništa prema duhovnim vrijednostima.

Na kraju mise vlč. Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu, svim svećenicima, pjevačima, čitačima i svakome vjerniku koji je uveličao proslavu proštenja, a potom je blagoslovio ruže kod oltara svetog Valentina. U 18 sati domaći župnik Puškadija predvodio je večernje misno slavlje. Neka nas zagovor svetog Valentina štiti i prati kako bismo u zdravlju i veselju slijedili Isusa Krista i ponovno se okupili na istome mjestu sljedeće godine. Vođeni Gospodnjom ljubavlju, koja nikad ne prestaje,

Bit ćemo na pravome putu.

 

Danijel Kralj

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow