ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

POZIV NA KRIŽNI PUT NA OTVORENOM

ORGANIZATOR ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Pozivam  Vas sestre i braćo, dragi roditelji, djeco i mladi, starci i starice, te dragi gosti iz okolnih mjesta da i ove godine budete dionici  pobožnosti  Križnog puta na otvorenom po našoj župi dana 12.03.2022.god. na nakanu za "MIR U UKRAJINI"

Početak je u župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu  sa misom u 7.30., a nakon toga u procesiji prolazimo kroz sela Lopatinec, Brezje, Mali Mihaljevec i  Zasadbreg ukupno cca. 10.km., a završetak i posljednja postaja biti će u crkvi u poslije podnevnim satima. Iduće godine proči ćemo drugi dio naše župe i sela koja nisu bila uvrštena ove godine.

Po geslom: «U TEBE SE GOSPODINE UZDAM » razmatrat ćemo Stepinčev križni put, te tako  pripraviti svoja srca,  jer Isus kuca na vrata naših srdaca, došao je radi čovjeka grešnika a ne pravednika.

 

 

Prilika je da svojim prisustvom dadnemo svjedočanstvo i slavu Trojedinom Bogu za sva primljena dobročinstva,  te osobno u dubini svoga srca provedeno jedan dan molitve, posta, činjenje dobrih djela sa pjesmom zahvale i vapaja.

Sve što nam je potrebno jest puno volje, optimizma i strpljivosti i dobra obuća!

Obzirom na epidemiloške mjere ove godine izostat će naše čašćenja na postajama, pa Vas molim za razumjevanje, svatko sa sobom može ponjeti sendvić i vodu.

Radosno Vas očekujem!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26