ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu 12. ožujka svetom misom započeo je prvi zajednički sinodski susret u župi Sveti Juraj na Bregu. Prije samog početka mise župna koordinatorica sinodskih susreta pozdravila je sve prisutne vjernik i ukratko objasnila koji je cilj naših susreta kroz ovu korizmu.

Nakon navještaja Božje riječi zajedno smo izmolili molitvu „Stojimo pred tobom, Duše Sveti“, molitvu za sinodu koja poziva Svetoga Duha da djeluje u nama kako bismo bili zajednica i narod milosrđa.

Župnik vlč. Ivica Puškadija, kroz homiliju u svetoj misi, tumačio je vjernicima navještaj Božje riječi, dao nam poticaj u ovo užurbano i pomalo izgubljeno vrijeme u svijetu. Potaknuo nas je na razmišljanje o tome koliko smo slabi i kako lako možemo upasti u zamke suvremenog svijeta ako izgubimo vjeru, ako nam srce i duh nisu dovoljno jaki.

Nakon završetka svete mise kao pravi primjer svjedočanstva vjere razmatrali smo križni put blaženog Alojzija Stepinca, krenuli smo na zajednički križni put po mjestima župe (ove godine su to bila sela: Lopatinec, Brezje, Mali Mihaljevec i Zasadbreg). Blaženog Alojzija Stepinaca možemo zvati hrabrim svjedokom vjere u teškim trenucima, jer njegov život i čvrsta vjera u Isusa Krista te spremnost trpjeti za njega sve do mučeničke smrti, najbolji su primjer svetog života ovdje na zemlji.

Kroz postaje križnoga puta razmatrali smo temeljna pitanja ove sinode, pitanja na koja je ponajprije svaki vjernik trebao sam sebi odgovoriti. Ona nas pozivaju da razmislimo o svojem životu i poslanju u Crkvi, da pokušamo ponovno otkriti svoje vlastito mjesto u Crkvi i zavoljeti Crkvu kao zajednicu.

Na kraju križnoga puta po župi, ispunjeni molitvom, radošću i vjerom, vratili smo se u župnu crkvu kako bismo završili svoj hod, svoj put prema zajedništvu i otpjevali zajedničku pjesmu „Zahvali“.
Prije samog završetka župnik se zahvalio svim nazočnim vjernicima, koordinatorici, župnom timu te svima koji su na bilo koji način pridonijeli pripremi ovog susreta i križnog puta po župi.

Sve vas, koji žele razmišljati, razgovarati i osluškivati o zajedničkom hodu u vjeri, pozivamo na drugi sinodski susret, u četvrtak 17. ožujka 2022., u 19.00 sati u pastoralnom centru.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6