ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U četvrtak, 17. ožujka 2022. godine, u pastoralnom je centru u Pleškovcu održan 2. sinodalni susret. Moderatorica je bila Monika Petričević, a sudjelovali su čitači naše župe, vjernici i domaći župnik vlč. Ivica Puškadija koji je u uvodu pozdravio sve sudionike susreta. Nakon molitve za sinodu prešlo se na evanđeoski tekst po Mateju u kojem Isus govori  prispodobu o sijaču, a nakon župnikova tumačenja tog teksta gospođa Marija Marciuš pročitala je priču „Glas iz školjke“, a svi okupljeni imali su prilike i posijati sjeme koje će, vjerujemo, pasti na plodno tlo. Na susretu središnja je tema bilo slušanje i crkveni dijalog s posebnim osvrtom čitača koji su govorili o svojim iskustvima čitanja, tj. prenošenja Božje riječi. Svi su se složili da je čitanje euharistijskih tekstova Božji poziv koji se s radošću prihvaća i vrlo odgovoran zadatak jer valja pažljivo čitati, ali i slušati kako bismo ponešto naučili što je Gospodin rekao, a to je ujedno i sijanje dobroga sjemena u vjerskom smislu. U vrlo zanimljivoj raspravi bilo je riječi i o uključivanju župne zajednice u sudjelovanje u Crkvi, osobito mladih, koji trebaju biti više motivirani da prihvate svaki Božji poziv. Sljedeći će susret biti 24. ožujka u 19 sati, a govorit će se o slavlju, dijeljenju odgovornosti za zajedničko poslanje te o autoritetu i sudjelovanju u Crkvi. Vrata pastoralnog centra svima su otvorena.

Danijel Kralj, župni kroničar

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow