ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine, u pastoralnom je centru u Pleškovcu održana župna tribina na kojoj je gostovao naš župljanin Mario Horvat iz Malog Mihaljevca koji je govorio o svom putovanju biciklom u francuski Lourdes. Na početku sve je nazočne pozdravio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija čestitavši našem župljaninu na kojega smo svi iznimno ponosni što je napravio takav uspjeh prešavši biciklom 1880 km, od 8. do 18. svibnja 2014. godine. Župnik je čestitao njemu i obitelji koja mu je pružila podršku te je zahvalio svim pokroviteljima koji su bili tu kako bi Mario Horvat ostvario svoj cilj, a podržali su ga Župa Sveti Juraj na Bregu, Općina Sveti Juraj na Bregu, Međimurska županija, Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i mnogi drugi.

Naš je hodočasnik na put krenuo za hrvatske branitelje, a i sam je bio branitelj u Domovinskom ratu i član je Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Međimurske županije, ogranka Sveti Juraj na Bregu. U njegovoj su pratnji bila još dvojica branitelja radi snalaženja u kombiju: Dušan Korunić iz Malog Mihaljevca i Milan Kolac iz Zasadbrega, koji su mu mnogo pomogli. To je hodočašće bilo ujedno 22. hodočašće Hrvatske vojske i policije. Prenio nam je zanimljive dojmove s putovanja i kako nikakvih tehničkih problema niti pogreške nije bilo na biciklu. Naravno, pratila ga je čvrsta vjera u Gospodina, naše molitve, Gospa Lauretanska i svakim je danom bio sve bliže svome postignuću. Posebna mu je radost bila kad je nakon 8 i pol dana, 16. svibnja, konačno stigao u Lourdes, poznato marijansko svetište, gdje je, zasigurno, pronašao svoj mir za budućnost i zahvalio je Bogu što je u tome uspio. S takvim se veseljem i vratio kući, u rodnu župu, gdje je 19. svibnja i svečano dočekan. Prikazan je i film o hodočašću, a svi su nazočni svojim pljeskom iskazali čestitke i ponos koji ni nakon 8 godina nije nestao, već će trajno ostati upisan kao što je i naš predavač ponosan na svoju obitelj: suprugu Ivanku, djecu Renea i Jelenu te na sve koji ga podržavaju. Mario Horvat može biti primjer svima nama kako se vjerom i upornošću dolazi do ostvarenja mnogih ciljeva jer Bog ne ostavlja nikoga tko čvrsto vjeruje. Želimo mu i dalje obilje zdravlja i Božjega blagoslova te snage da ustraje u svim pothvatima koji mu dolaze, a ponajviše radosti kakvu je i na tribini iskazivao govoreći o svom putovanju.

Sljedeća će znanstvena tribina biti 25. Travnja u 20 sati, a gostovat će dr. med. Danica Trubelja Koren s temom „Stres i bolesti“. Svi ste i više nego dobro došli da ponovno nešto korisno čujete i sudjelujete u još jednom zanimljivom predavanju.

 

Danijel Kralj

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow