ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine, u pastoralnom je centru u Pleškovcu održana znanstvena tribina na kojoj je gostovala dr. med., spec. neurologije i subspec. degenerativnih bolesti Danica Trubelja Koren i govorila o stresu i bolestima. U uvodnom dijelu sve je nazočne pozdravio župnik vlč. Ivica Puškadija iskazavši gošći srdačnu dobrodošlicu. Dr. Trubelja Koren danas radi na odjelu neurologije Županijske bolnice Čakovec, a održava i brojna predavanja širom Hrvatske.

U svojoj je prezentaciji razmatrala kako dolazi do stresa i kako ga suzbiti. Sve polazi od naših misli i stres najčešće dolazi zbog žurbe u mnogim životnim situacijama prepunim izazova. Stres stvara nemir i postoji nekoliko vrsta stresa, a vrlo je važno da imamo dobar otpor prema njemu. Netko se stresu suprotstavlja lakše, a netko teže, sve to ovisi o karakteristikama ljudi. Posljedice mogu biti različite bolesti, zato je dobro što prije otkloniti bilo kakav stres da bismo mogli zdravije živjeti. Nakon izlaganja slijedilo je i nekoliko pitanja sudionika. Na kraju vlč. Puškadija zahvalio je gošći i najavio sljedeću župnu tribinu sa svjedočanstvom vjere, a gosti će 2. svibnja od 20 sati biti bračni par Sanjica i Mijo Rak s temom vjerskoga i obiteljskoga života u vremenu krize. Svi ste dobro došli na još jedno vrlo zanimljivo i korisno izlaganje. Dr. Danici Trubelja Koren zahvaljujemo na dolasku uz iskrene čestitke na svemu što je postigla i želimo joj mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Danijel Kralj

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow