ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U ponedjeljak, 2. svibnja 2022. godine, u pastoralnom je centru u Pleškovcu održana župna tribina na kojoj su gostovali dr. sc. Sanjica Rak i mr. sc. Mijo Rak, bračni par iz Donje Stubice. Govorilo se o snazi vjere u vremenu krize u obitelji, a okupio se lijepi broj naših župljana među kojima su bili i roditelji budućih firmanika kojima je ova tema posebno bila korisna. Na početku sve je uzvanike pozdravio župnik vlč. Ivica Puškadija iskazavši dobrodošlicu gostima. Magistar teologije Mijo Rak u uvodnom je dijelu zapjevao poznati i vrlo rado slušani psalam „Gospodin je pastir moj, zla se ne bojim jer on je sa mnom.“

 

 

Potom je govorio o svom iskustvu duhovnog života pozvavši sve nazočne na otkrivanje ljepote života jer život je lijep i sve, što je Bog stvorio, vrijedno je divljenja i poštovanja. U tom se smislu valja držati i riječi svetog Benedikta koji kaže „Ora et labora“ (Moli i radi), no uvijek je dobro u toj molitvi posebno moliti za djecu i potpuno se predati da nas Bog vodi. Ukratko je govorio kako je smisao života pronašao i u logoterapiji Viktora Frankla. Vjera mu je mnogo značila i u duhovnom i u obiteljskom životu i zajedno sa svojom suprugom osnovao je vrlo sretnu obitelj s petero djece na koje su oboje iznimno ponosni jer djeca su Božji dar. Upravo je to potvrdila i doktorica molekularne biologije Sanjica Rak koja se najprije pronašla u znanosti, ali za obitelj bila je spremna ostaviti znanost i naći više vremena za roditeljstvo. Zadnje dvije godine ovoj su obitelji bile vrlo teške, ali uz čvrstu vjeru u Gospodina sve se postupno rješavalo i na životni su put stigli mnogi novi prijatelji koji su pomogli da ništa ne bi nedostajalo. Oboje gostiju iskazalo je svoju veliku radost što mogu sudjelovati na tribini i podijeliti svoja iskustva zahvalivši vlč. Ivici Puškadiji na pozivu. Na kraju su uslijedili komentari, pohvale i pitanja zainteresiranih uzvanika, a pljesak svih okupljenih govori više od svake riječi. Bračni par Rak uljepšao nam je večer i potaknuo nas na razmišljanje o smislu života i o življenju vjere. Bili su nam susretljivi i vrlo dragi gosti i čestitamo im na svemu što su postigli te za njih molimo neka ih Trojedini Bog jača da dalje nastave iskazivati radost života gdje god se pojave.

Danijel Kralj

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow