ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na dan svoga nebeskog zaštitnika sv. Florijana, mučenika Vatrogasna zajednica Općine Sveti Juraj na Bregu  prisustvovali su svetoj misi koju je predslavio domači župnik vlč. Ivica Puškadija u župnoj crkvi.  Na samo početku mise župnik je svima vartogaskinjama i vatrogascima čestitao nebeskog zaštitnika, te prikazao misu za sve pokojne članove vatrogasce naše Općine. U homilji župnik nas je ohrabrio da nasljedujem primjer sv. Florijana koji je bio spreman umrijeti za vjeru i za Boga i za brata čovjeka,a tako i ta ljepa karakteristika trebala bi nam svima biti pravi put kojim trebamo ići  nasljedujući primjer Isusa Krista,svetaca i mučenika.  Nakon slave Trojedinom Bogu, Bl. Djevici Mariji koju posebno častimo u mjesecu svibnju i nebeskom zaštitku sv. Florijanu napravljena je zajednička fotografija svih prisutnih ispred oltara. Svi prisutni potom su prisustvovali  domjenku kojeg je priredio domaćin  DVD Vučetinec.

Hvala svima i svakome na trudu i dobroj volji.

Sv. Florijane- moli za sve nas!

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow