ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U nedjelju, 29. svibnja 2022. godine, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je prva sveta pričest. Sakrament euharistije primilo je 56 prvopričesnika koji su se prethodno pripremali trodnevnom duhovnom obnovom za svoj drugi i treći sakrament u svom životu – svetu ispovijed i euharistiju,  svoj veliki dan primanja Isusa Krista. Misno je slavlje predvodio vlč. Ivica Puškadija, a okupio se lijepi broj vjernika, naših župljana, osobito roditelja, rodbine i kumova te prijatelja prvopričesnika. Svoju su radost vjeroučenici iskazali recitacijama i pjesmom i tako su proslavili Gospodina uz zahvalu na primanju euharistije. Uvjereni smo kako će naši slavljenici slijediti Isusa koji će ih pratiti u njihovu daljnjem životu.

 

 

Tijekom cijele mise osjetila se zahvalnost prvopričesnika roditeljima, rodbini, bakama i djedovima, svim učiteljima i župniku koji im je pokazao kako što radosnije ići za Isusom pripremajući ih cijele godine na župnim katehezama i svetim misama za najsvečaniji trenutak. U svojoj je homiliji vlč. Puškadija pozvao prvopričesnike i njihove roditelje na molitvu i radost života u Crkvi i osobito je zahvalio roditeljima na daru djece koja su posebno veselje obitelji, župi, našoj biskupiji i domovini. Neka se njihova radost nastavi i dalje i neka ih Uskrsli Krist vodi putevima sreće. Iskrene čestitke svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima i sve njih preporučamo u svoje molitve da rastu čvrsto u vjeri i da nikad ne zaborave kako se u Isusa Krista uvijek mogu pouzdati.

Danijel Kralj

 

 

 

 

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow