ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U nedjelju, 29. svibnja 2022. godine, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je prva sveta pričest. Sakrament euharistije primilo je 56 prvopričesnika koji su se prethodno pripremali trodnevnom duhovnom obnovom za svoj drugi i treći sakrament u svom životu – svetu ispovijed i euharistiju,  svoj veliki dan primanja Isusa Krista. Misno je slavlje predvodio vlč. Ivica Puškadija, a okupio se lijepi broj vjernika, naših župljana, osobito roditelja, rodbine i kumova te prijatelja prvopričesnika. Svoju su radost vjeroučenici iskazali recitacijama i pjesmom i tako su proslavili Gospodina uz zahvalu na primanju euharistije. Uvjereni smo kako će naši slavljenici slijediti Isusa koji će ih pratiti u njihovu daljnjem životu.

 

 

Tijekom cijele mise osjetila se zahvalnost prvopričesnika roditeljima, rodbini, bakama i djedovima, svim učiteljima i župniku koji im je pokazao kako što radosnije ići za Isusom pripremajući ih cijele godine na župnim katehezama i svetim misama za najsvečaniji trenutak. U svojoj je homiliji vlč. Puškadija pozvao prvopričesnike i njihove roditelje na molitvu i radost života u Crkvi i osobito je zahvalio roditeljima na daru djece koja su posebno veselje obitelji, župi, našoj biskupiji i domovini. Neka se njihova radost nastavi i dalje i neka ih Uskrsli Krist vodi putevima sreće. Iskrene čestitke svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima i sve njih preporučamo u svoje molitve da rastu čvrsto u vjeri i da nikad ne zaborave kako se u Isusa Krista uvijek mogu pouzdati.

Danijel Kralj

 

 

 

 

 

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow