ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

U subotu, 20. kolovoza 2022. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu u 18 sati održan zahvalnički koncert pjevačkog zbora Svetog Jurja na Bregu u zahvalu župniku vlč. Ivici Puškadiji koji napušta našu župu. U uvodnom se dijelu svim okupljenima obratila predsjednica zbora Marta Lončar Vinković koja je istaknula odličnu suradnju župnog zbora i župnika, a na kraju koncerta mu je u ime svih članica i članova zbora zahvalila na 13 godina vrlo uspješne suradnje.

 

 

Koncertni 45-minutni program obilovao je duhovnim i domoljubnim pjesmama, osobito zavičajnim notama iz Međimurja i Zagorja i publika je uživala u 10 odslušanih pjesama. Pjevački zbor naše župe vrlo uspješno vodi kantor Milovan Horvat i uvijek je bilo nastupa prepunih radosti, pa tako i na ovom koncertu kojim smo iskazali zahvalnost župniku Ivici Puškadiji koji je i sam bio članom zbora i podržavao njegovo djelovanje, osobito na slavljima svetih misa, proštenjima i hodočašćima te u vremenima postizanja vrijednih uspjeha.

Na kraju župnik je istaknuo svoju veliku radost što je surađivao sa zborom koji je svima nama na ponos i siguran je da će tako uspješno djelovati i ubuduće. Nakon koncerta druženje je nastavljeno domjenkom u pastoralnom centru.

Dan kasnije, 21. kolovoza, na 21. nedjelju kroz godinu, u 9 sati održana je sveta misa zahvalnica za sve žive župljane na kojoj se okupilo mnogo vjernika koji su svojom nazočnošću zahvalili župniku Ivici Puškadiji, predvoditelju euharistije, na svemu što je dao župi i župljanima u proteklih 13 godina. Na misi smo se prisjetili svega što smo zajedno prošli moleći za župnika na odlasku kao i za novog župnika koji dolazi, a jednako tako vlč. Puškadija ponovno je pozvao sve okupljene da svi zajedno čuvamo kršćansko zajedništvo kakvo smo imali u vremenu obnove crkve i izgradnje pastoralnog centra. Euharistiji je nazočio i don Stipe koji je pročitao Evanđelje i tako uveličao ovu misu.

Na kraju mise zahvalni je govor pročitao naš župljanin Danijel Kralj u ime cijele župne zajednice, a potom je župniku uručen i prigodni poklon kao znak zahvalnosti. Vlč. Ivica Puškadija u svom je govoru zahvalio svima koji su ga podržavali: svojoj obitelji, kuharici, župnom zboru, zvonarima, čitačima, ministrantima, općinskom načelniku Anđelku Nagrajsaloviću, gospodinu Jurju Levačiću i svim dobročiniteljima, pastoralnom i ekonomskom vijeću te svakoj obitelji koja ga je prihvatila – ukratko, svima, od najmlađih do najstarijih župljana. Prije završnog blagoslova pjevački je zbor zapjevao zahvalnu pjesmu „Fala“, a nakon mise druženje se nastavilo domjenkom u cinktoru. Najljepša hvala vlč. Ivici Puškadiji, preporučamo ga u svoje molitve i želimo mu mnogo radosti, veselja, zdravlja i Kristove snage te jakosti Duha Svetoga u novoj župi Marije Magdalene u Knegincu, a novom župniku vlč. Danijelu Bistroviću upućujemo srdačnu dobrodošlicu, koju ćemo iskazati sljedeće nedjelje, sa željom da bude naš duhovni pastir s jednakom radošću kao što je bio naš dosadašnji župnik i neka ga Trojedini Bog blagoslovi u službi svećenika u Svetom Jurju na Bregu.

Tekst: Danijel Kralj  
Foto: Antonija Vinković

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow