ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

DVD Lopatinec je u suradnji s župom Sveti Juraj na Bregu organizirao hodočašće pješice u Ludbreg. Polazak je bio subotu 03.09.2022. u 23:45h nakon blagoslova u župnoj crkvi.

Okupilo se 10 župljana koji su ustaljenom rutom krenuli hrabro na put od oko 35 km. Na putu ih je pratilo vozilo DVD-a Lopatinec koje je prevozilo stvari hodočasnika, hranu,  piće i sl. potrebno za potporu hodočasnicima. Hodočasnici su bili dobro pripremljeni i opremljeni pa je pješačenje prošlo bez problema.

U svetište u Ludbregu su stigli oko 9 sati ujutro te odmah pošli u crkvu, napravili ophod oko oltara, priključili se procesiji i sudjelovali na Svetoj Misi ispred zavjetne kapele Predragocjene Krvi Isusove. Kućama su se vratili vozilom DVD-a Loptinec u ranim popodnevnim satima, umorni, ali ispunjeni novom snagom potrebnom za svakodnevni život.

 

 

napisao: Danijel Vinković

foto:  Antonija Vinković

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 100