ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na nedjelju Krista Kralja, 20. studenog 2022. godine, Pjevački zbor župe Sveti Juraj na Bregu proslavio je svojih 55 godina djelovanja u ovoj župi. Nedjelja Krista Kralja ujedno je i posljednja nedjelja u Liturgijskoj godini, pa je zbor pjevanjem na svečanoj svetoj misi i kratkim koncertom nakon mise zatvorio još jednu godinu u Crkvi i 55 godina u svom radu.

Pjevački zbor župe Sveti Juraj na Bregu osnovan je davne 1967. godine na inicijativu svog prvog voditelja Valentina Horvata, koji je ovaj zbor vodio do 2006. godine, kada je vodstvo preuzeo njegov sin Milovan Horvat, koji ovaj zbor vodi s puno ljubavi i entuzijazma. Kada gledamo što sve čovjek prolazi u 55 godina svog života, možemo reći da je i ovaj zbor prošao mnogo toga. Promijenili su se župnici, pape, država, stoljeće, pa i tisućljeće. A zbor je još tu.

 

Zbor je osnovan u vrijeme kada vjerska pripadnost nije bila poželjna, a isticanje vjere kažnjivo. No, sve je to ovaj zbor izdržao i nosi se dalje sa svim izazovima koji dolaze pred njega, slavi Boga i uzdaje se u Njega. Probe utorkom za članove Mješovitog zbora i Muške vokalne skupine i probe Dječjeg zbora subotom, postale su dijelom našeg tjednog rituala. Probe se gotovo nikad ne propuštaju, jer su ne samo mjesto pjevanja, nego druženja i razmjene životnih iskustava. Zajedno dijelimo radosne i tužne trenutke, veselimo se, tugujemo i hrabrimo jedni druge. Ovo je mjesto okupljanja jedne velike obitelji. Radujemo se svim novim članovima zbora, jer uvijek ima mjesta za još. Uzdamo se i dalje u vašu potporu, potporu naših obitelji, potporu župe i općine, a najviše u dragoga Boga da nam da zdravlje i snagu da ustrajemo.

Pjevački zbor poziva vas na božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Juraj na Bregu, 17. prosinca 2022. u 17 sati, kojem će prethoditi paljenje adventske svijeće ispred zgrade općine.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107