ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu 17. prosinca 2022. u 17 sati, u župnoj crkvi Svetog Jurja okupila nas je radost božićnih pjesama. Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu organizirao je već tradicionalni božićni koncert koji je započeo paljenjem 4. svijeće na adventskom vijencu ispred zgrade općine Sveti Juraj na Bregu.
Samo 7 dana prije Božića svi izvođači ovog koncerta željeli su nam približiti radost tog velikom blagdana. Znamo da se približava vrijeme radosti, vrijeme darivanja, vrijeme ljubavi i mira.

Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu, kao organizator, nastupio je sa svim svojim sekcijama (mješoviti pjevački zbor, muška vokalna skupina te dječji pjevački zbor). Ove godine kao gosti na koncertu nastupili su: KUU Zasadbreg (ženska vokalna skupina i tamburaški orkestar), Pjevački zbor OŠ I.G.Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Nenad Šajnović (harmonika) i Jelena Horvat (klavijature).

Pri samom kraju koncerta svima se obratio župnik župe Sveti Juraj na Bregu, Danijel Bistrović te uputio riječi pohvale i podrške svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Nakon župnikovih riječi, zahvala je upućena svim pjevačima i sviračima koji su dali sebe u ovaj koncert, te voditelju Pjevačkog zbora Milovanu Horvatu koji je svake godine nositelj organizacije ovog koncerta.

Nakon koncerta druženje svih izvođača i posjetitelja nastavljeno je na prigodnom domjenku u Pastoralnom centru Župe Sveti Juraj na Bregu, pored župnog dvora.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow