ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U utorak, 14. veljače 2023. godine, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljen je blagdan Svetoga Valentina, ujedno i prvo ovogodišnje proštenje u župi. Središnje misno slavlje u 11 je sati predvodio vlč. Nikola Markušić, župnik u Orehovici, uz suslavlje dekana preč. Ivana Hercega i dvojice umirovljenih svećenika: vlč. Josipa Horvata Ml., vlč. Ivana Novaka te domaćeg župnika vlč. Danijela Bistrovića.

Okupio se lijepi broj vjernika koji su dali slavu Bogu i svetom Valentinu o kojem je predvoditelj euharistije govorio u svojoj homiliji istaknuvši kako nam mnoštvo svetaca, poput njega, trebaju biti životni uzori. U našem modernom društvu često lutamo tražeći uzore među slavnima i poznatima, a to je pogrešan put. Uz to, ljudi stječu bogatstvo, a više gube nego što dobivaju jer se u obiteljima sve više primjećuje nesloga koja je posljedica gubitka vjere. Sve se više nastoji pronaći lakši put bez boli, trpljenje se smatra nepotrebnim, dok vjernici upravo u trpljenju pronalaze smisao nasljedovanjem Kristova puta. Svako se zlo pobjeđuje dobrotom, a svaki grijeh ljubavlju, tako slijedimo svetoga Valentina koji, živeći u vrlo teškim vremenima progona kršćana, nije gubio vjeru sve do kraja svog života. Upravo stoga molili smo da bismo svakim novim iskušenjem bili što bliže Bogu koji daje svoju ljubav u izobilju. Na kraju mise vlč. Danijel Bistrović zahvalio je Bogu na lijepom vremenu, svim okupljenim svećenicima i župljanima koji su uveličali proštenje. Sveti Valentin neka nas prati i štiti te bude svima nama jedan od uzora u životu.

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79