ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

POSJET BISKUPA JOSIPA MRZLJAK NAŠOJ ŽUPI

U srijedu 02.12. ove godine svojim prisustvom  i pastirskom brigom za povjereno stado obradovao nas je posjet varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljak. Razlog dolaska je da biskup želi vidjeti Crkvu kako napreduju radovi i dogovor za blagoslov 19.12. ove godine u 11. sati.

Dolaskom u prisustvo preč. Mirka Horvatić koji vodi financiranje radova u Crkvi, biskupa su dočekali izvođač radova Čakovec stan, nadzorna IGH instituta, općinski načelnik, te odbor za obnovu crkve i župnikovi suradnici.

 

Dolaskom u Crkvu svi smo bili radosni s onim što smo vidjeli te je konstatirano da su svi rokovi ispoštovani. Ožbukan je zvonik, postavljena je u toranj drvena konstrukcija zvona i montirana su zvona. Nosiva drvena konstrukcija lukovice je također montirana i djelomično obučena bakrenim limom, te zaštićena paropropusnom folijom, radovi na postavi instalacija – struja, voda, grijanje su 90% izvedeni, podno grijanje je izvedeno i postavljen estrich, a trenutno se postavlja Brački sivac ti radovi su u toku. Zbog promjene projekta oko stepenica glavnog oltara – ovjeren projekt dostavljen, te su naručene stepenice u punom profilu kao što je predviđeno novim projektom i one su u fazi montiranja.

Sa izvođačem – ČAKOVECSTAN –je dogovoreno da se podna obloga od Bračkog sivca završi u cijelosti radi postave klupa i služenja Bogoslužja. Zbog božićnih blagdana, Izvođač radova „Čakovecstan“neće biti na gradilištu od 24.12.2010 do 10.1.2011, kada će se nastaviti sa radovima, a sve je ovisno vremenskim prilikama.

 

P.S.Po prvi puta donosimo i slike unutrašnjosti crkve kakva nas bude dočekala!

Bogu Hvala!

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25