ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U nedjelju, 23. travnja 2023. godine, u župi Sveti Juraj na Bregu proslavljeno je proštenje na čast svetom Jurju, mučeniku i zaštitniku župe. Misu za sve žive župljane u 7:30 sati predvodio je domaći župnik vlč. Danijel Bistrović, dok je središnje misno slavlje u 10:30 predslavio dekan našeg dekanata preč. Ivan Herceg uz suslavlje vlč. Ivana Novaka, vlč. Josipa Horvata ml., vlč. Nikole Samodola, vlč. Ivana Petera i preč. Ivana Kozjaka, nekadašnjeg župnika u Svetom Jurju na Bregu, te domaćeg župnika vlč. Danijela Bistrovića.

Okupio se lijepi broj župljana i hodočasnika iz okolnih župa, a nazočio joj je i općinski načelnik Svetoga Jurja na Bregu Anđelko Nagrajsalović. U svojoj je homiliji vlč. Nikola Samodol govorio o životu svetoga Jurja s naglaskom na njegovu duhovnu vrijednost. Sveti je Juraj zaštitnik vojnika i s nama je u mnogim izazovima s kojima se susrećemo. Do svoje je svetosti došao ispitujući se koliko uspješno obnavlja lice zemlje. Moleći Gospodina neka pošalje Duha Svetoga i obnovi lice zemlje, i mi nastojimo koračati prema svetosti.

Prema riječima vlč. Samodola, treba osloboditi slobodu u sebi, a to činimo svaki put kada pristupamo svetoj ispovijedi i kada se odričemo zla, što je bio cilj i svetoga Jurja koji nije priznavao ropstvo i druge bogove, već slobodu koju daje Gospodin Bog, Isus Krist koji je uskrsnuo. Molili smo za cijelu župnu zajednicu i sve koji su svetoga Jurja slavili za života da Bog bude milostiv svima njima. Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Danijel Bistrović zahvalio je svima koji su sudjelovali i pomogli u pripremi ovogodišnjega proštenja, svim svećenicima i štovateljima svetoga Jurja čestitavši imendan svima koji nose ime zaštitnika naše župe. Neka nas zaštita svetoga Jurja prati da se u radosti okupimo i dogodine Bogu na slavu.

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow