ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Proslava blagdana sv. Florijana, vrlo vrijednog i cijenjenog rimskog vojnika i časnika, kršćanskog sveca i mučenika, zaštitnika vatrogasaca, u župi Sv. Jurja na Bregu, svečano je proslavljen sv. misom u kapelici u Zasadbregu, za sve žive i pokojne vatrogasce, kojoj su prisustvovali vatrogasci iz svih vatrogasnih društava s područja općine.

U prigodnoj homiliji, župnik je povezao sudbinu Eleazara iz knjige o Makabejcima i Isusovu besjedu o zrnu koje samo ako umre donosi plod i tko Mu hoće služiti neka ide za Njim, sa životom i mučeništvom sv. Florijana i nadalje sa plemenitom i požrtvovnom službom vatrogasaca.

Poslije mise, druženje je nastavljeno u društvenom domu u Zasadbregu.

 

 

 

 

 Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow