ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U nedjelju, 21. svibnja 2023. godine, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je prva sveta pričest. Okupio se lijepi broj ljudi, naših župljana, roditelji, bake i djedovi te krsni kumovi i rodbina prvopričesnika, koji su s radošću proslavili misno slavlje za 44 primatelja euharistije.

Misu je predvodio domaći župnik vlč. Danijel Bistrović. Radost na licima djece mogla se osjetiti tijekom cijele euharistije. Vjeroučenici su svojim recitacijama, pjesmom i zahvalnošću pokazali koliko su sretni što u svoje srce primaju Isusa i sve, što su marljivo radili pripremajući se na vjeronauku sa župnikom i vjeroučiteljicama, danas su pokazali župnoj zajednici.

Župnik je u svojoj homiliji istaknuo važnost djece jer lice djeteta iskreno je i puno ljubavi i u tom bismo smislu svi trebali biti baš poput djece koju je Isus mnogo volio i pozivao k sebi. Također, ključna je i uloga roditelja jer majke i očevi najviše vole svoju djecu i sve bi im htjeli pružiti, žrtvuju se za njih i svojom ih ljubavlju uče kako treba biti dobar čovjek i pomagati drugima. U takvom kršćanskom odgoju bit ćemo uvijek uz Isusa koji nas nikad ne napušta.

Prvopričesnici su budućnost naše župe i domovine i njihova radost neka bude primjer svima nama, a osobito zahvalnost koju su iskazali prema roditeljima, bakama i djedovima, rodbini, učiteljima i svima koji su ih pratili do ovog svečanog trenutka.

Hvala dragom Bogu na lijepom vremenu, prvopričesnicima na zajedničkom veselju i radosti, njihovim roditeljima i svim članovima njihovih obitelji, župniku i vjeroučiteljima na pripremama za euharistiju, kantoru i svima drugima koji su dali svoj doprinos da ova proslava bude radosna i lijepa kako bismo svi osjetili Kristovu nazočnost na svetoj misi.

Ovogodišnje primatelje euharistije podržimo da na svom putu jačaju u vjeri, čestitamo im na primanju sakramenta pričesti i neka ih Bog blagoslovi i vodi do svakodnevnih radosti i veselja. Preporučamo ih u svoje molitve kao i njihove obitelji i neka njihova današnja radost potraje i u danima i godinama koje dolaze, a Uskrsli Isus neka obasja svaki njihov korak u životu.

Danijel Kralj

 

 

 

 


 


 

 


Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow