ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Mješoviti pjevački zbor RETRO KUD-a SCT Ljubljana održao je samostalni koncert u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Lopatincu u subotu 24. lipnja 2023. godine u 18 sati. Ovo im nije prvi nastup u Hrvatskoj, točnije u Župi Sveti Juraj na Bregu. Mješoviti zbor RETRO iz Ljubljane održava prijateljsku suradnju sa domaćim zborom Sveti Juraj na Bregu, pa tako svakih nekoliko godina uzvraćaju jedni drugima gostovanje sa samostalnim koncertom. Zborom je ravnao Denis Robnik, višegodišnji voditelj ovog zbora.

Goste iz Ljubljane u subotu u prijepodnevnim satima dočekala je nekolicina pjevača iz zbora Sveti Juraj na Bregu, te su zajedno prošli Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“ u Čakovcu, kako bi se upoznali sa nematerijalnom kulturnom baštinom ovog kraja.

U 18h sati održan je koncert koji je bio tematski poput glazbenog putovanja kroz različite krajeve i jezike, ali i u različito vrijeme kroz povijest. Tokom koncerta voditelj zbora Denis Robnik vodio nas je kratkim opisom skladbi koje su zatim izveli. Na samom kraju koncerta voditelj zbora i njihove članice razmijenili su sa predsjednicom zbora Sveti Juraj na Bregu Martom Lončar-Vinković i voditeljem Milovanom Horvatom poklone u znak zahvalnosti i višegodišnje suradnje.

Nakon koncerta članovi Mješovitog pjevačkog zbora RETRO KUD-a SCT Ljubljana nastavili su druženje sa svim posjetiteljima koncerta u Pastoralnom centru Župe Sveti Juraj na Bregu.

Foto: Antonija Vinković

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow