ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U četvrtak, 20. srpnja 2023. godine Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu, zajedno sa župnikom vlč. Danijelom Bistrovićem i župnim suradnicima, posjetio je Župu Svete Marije Magdalene u Knegincu.
Srdačnu dobrodošlicu sa pjesmom iskazao nam je župni zbor iz Kneginca zajedno sa  domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom.
Svetu misu u 19 sati predvodio je vlč. Danijel Bistrović uz koncelebraciju domaćeg župnika, a pjevanje na misi predvodio je Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu. Župna crkva u Knegincu je prekrasna barokna crkva, no zbog svoje veličine u nju ne stane mnogo vjernika, pa se misa održala u župnom Pastoralnom centru pored župne crkve.

Vlč. Bistrović svoju je propovijed posvetio svetici, zaštitnici Župe Kneginec – Sv. Mariji Magdaleni. Po čemu je ona bila posebna? Nije imala snagu jednog Samsona, nije imala mudrost jednog Salamona, nije imala hrabrost jednog Davida. Ali zato je imala veliku ljubav, odanost i povjerenje u Isusa Krista! Ukratko nas je prisjetio na susrete Marije Magdalene s Isusom. Susrete koji su se svi redom izdogađali kod Isusovih nogu, a bilo ih je šest.

1. KOD ISUSOVIH NOGU U SRAMOTI.
2. KOD ISUSOVIH NOGU U DOMU.
3. KOD ISUSOVIH NOGU U TUZI.
4. KOD ISUSOVIH NOGU U ŠIMUNOVOJ KUĆI.
5. KOD ISUSOVIH NOGU KOD KRIŽA.
6. KOD ISUSOVIH NOGU U RADOSTI.
Očito je, nakon što ju je Isus oslobodio od svih zala, bila sretna, zdrava i toliko sveta da je kršćanstvo evo već 2000 godina štuje kao uzor koji pokazuje kamo treba ići onda kad nas zahvate zloće.

Na samom kraju ove svečane mise domaći župnik zahvalio se predvoditelju misnog slavlja i zboru te predao poklone zahvale. Ujedno je i Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu pripremio poklon za vlč. Puškadiju, koji je do prošle godine i bio dugogodišnji župnik župe Sveti Juraj na Bregu. Nakon što je završila sv. misa, ispred Pastoralnog centra Muška vokalna skupina i Mješoviti zbor Sveti Juraj na Bregu održao je kratki koncert. Izveli su nekoliko prigodnih sakralnih i svjetovnih skladbi.

Zajedničko druženje gostiju i domaćih župljana nakon sv. mise i koncerta nastavilo se ispred Pastoralnog centra župe Kneginec.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow