ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu 9. rujna, prvog dana proštenja Imena Marijina i slavlja Majke Božje Lauretanske, u župi Sveti Juraj na Bregu, euharistijskim slavljem u 11 sati započeto je najveće godišnje proštenje ove župe. Prije samog euharistijskog slavlja, župljani i hodočasnici imali su prilike pristupiti sakramentu pomirenja u crkvi i cinktoru crkve.

Koncelebriranu svetu misu u 11 sati predvodio je vlč. Ivan Novak, župnik iz Gornje Rijeke, u zajedništvu s desetak svećenika. U svojoj homiliji jednostavnim je riječima objasnio što zapravo znači današnje slavlje Imena Marijina, odnosno zbog čega je ono toliko važno za nas vjernike. Potaknuo nas je na razmišljanje o imenu koje mi nosimo, koje smo dobili na krštenju. Znamo li značenje svojeg imena, odakle baš to ime nama, jesmo li ga dobili po nekome svecu, nekome iz obitelji ili po nekoj poznatoj osobi?

Također nam je osvijestio kako je krunica, kao predmet, važan dio našeg života i vjere. Koliko puta se susrećemo s krunicom, pa iako samo kao ukrasom oko vrata, u autu ili u džepu. Naglašeno je pri tome, kako ne smije ostati samo na ukrasu. Krunica u ruci daje nam snagu započeti tu poniznu, moćnu i čudesnu molitvu Majci Božjoj.
Na kraju euharistijskog slavlja prisutni vjernici i svećenici pošli su u procesiji oko glavnog oltara u kojem središnje mjesto zauzima čudotvorna slika Majke Božje Lauretanske.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5