ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U predvečerje prvoga dana proštenja Imena Marijina, 9. rujna 2023. godine, Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu organizirao je svoj prvi koncert pod zvijezdama, na starom groblju uz crkvu.
U smiraj dana, uz kulisu zalaska sunca, koncert je u 19 sati započeo Mješoviti pjevački zbor izvođenjem sakralnih skladbi. Koncertnoj publici predstavile su se sve sekcije Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. Gospodin Milovan Horvat ravnao je Mješovitim zborom, Dječjim zborom, te Muškom vokalnom skupinom. Večeras se publici po prvi puta predstavila i novoosnovana Ženska vokalna skupina, pod ravnanjem gospođe Monike Petričević.
Topla ljetna večer bila je prošarana sakralnim i svjetovnim skladbama.

Na početku koncerta predsjednica zbora, gospođa Marta Lončar-Vinković pozdravila je sve prisutne te ukratko ispričala kako se zapravo rodila ideja o koncertu pod zvijezdama. Ujedno je zahvalila svim izvođačima na uloženom trudu, a župniku Danijelu Bistroviću, načelniku općine gospodinu Anđelku Nagrajsaloviću, i drugim župljanima na pomoći oko pripreme koncerta.
Po završetku koncerta nastavilo se zajedničko druženje uz razgovor i razmjenu dojmova.
Želja Pjevačkog zbora, okupljenih župljana i njihovih gostiju je da ovakvih koncerata na prekrasnom, otvorenom prostoru uz crkvu, bude i u godinama koje su pred nama.

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow