ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Nedjeljno jutro, 10. rujna 2023. godine, započelo je slavljem župne Svete Mise, drugog dana proštenja Imena Marijina u našoj župi.  Jutarnju Misu u 7 sati predvodio je domaći župnik vlč. Danijel Bistrović. A kao što je već tradicija u ovoj župi, u 9 sati Misu na slovenskom jeziku predvodio je mons. Franc Režonja, župnik u Raskrižju, za hodočasnike slovenskog i mađarskog govornog područja.

Kako je vrijeme nakon misa odmicalo, skupljao se oko crkve sve veći broj vjernika, domaćih župljana i hodočasnika iz različitih krajeva Međimurja, pa čak i Slovenije. Pjesmom i radosnih srdaca hodočasnici iz susjedne nam selničke župe, tradicionalno su stigli pješke u našu crkvu. Po dolasku, Majku Božju Lauretansku pozdravili su ulaznom procesijom, a nakon toga su, zajedno s ostalim vjernicima, imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja u crkvi i cinktoru crkve.
Kada su crkvena zvona označila 11 sati, u župnoj crkvi započelo je svečano slavlje, koncelebrirana Sveta Misa koju je predvodio vlč. Kristijan Stojko, župnik i rektor svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.
Vlč. Kristijan, dotaknuo se u propovijedi, između ostalog, i  jednog poznatog razgovora između anđela Gabrijela i Blažene Djevice Marije, kada anđeo pozdravlja Mariju: „Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!“. Anđeo je time nije oslovio s “Marija“, nego “Milosti puna“. Znamo da Bog šalje anđela, a anđeli ništa ne čine na svoju ruku, mimo Božje volje. Stoga Mariju novim imenom – “Milosti puna” - naziva sam Bog. Tako Bog po svojem nedokučivom promislu mijenja ime osobi kojoj je namijenio  veliko poslanje. Marijino poslanje je biti suotkupiteljicom i odvjetnicom svakome čovjeku koji joj se utječe u zagovor.
Na samom završetku euharistijskog slavlja župnik je zahvalio svim prisutnim svećenicima na euharistijskom zajedništvu i pomoći kod ispovijedanja. Zahvala je izrečena svim suradnicima i župljanima koji su svoje vrijeme, trud, materijalna sredstva i molitve ugradili u pripremu ovog našeg župnog proštenja.
Nakon završnog blagoslova svi okupljeni vjernici i svećenici pošli su u ophod oko glavnog oltara koji čuva sliku čudotvorne Majke Božje Lauretanske.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow