ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player


U nedjelju popodne 29.10. 2023. Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu je snimio svoj prvi glazbeni video spot! Svi pjevači okupili su se u župnoj crkvi i strpljivo slijedili upute snimatelja. Snimanju su se priključili članovi Dječjeg zbora s članovima svojih obitelji i podupirući članovi zbora. Župna crkva poslužila nam je kao odlična kulisa za ovaj događaj, prvi takve vrste u povijesti zbora.
Pjesma za koju je sniman spot je pomno odabrana, kako bi na najbolji način prikazala kulturnu i glazbenu baštinu naše župe i općine vezanu uz četveroglasno zborsko pjevanje. Odabrana je pjesma „O Marijo, majko naša“, čiji je autor dugogodišnji voditelj zbora gospodin Milovan Horvat, a posvećena je višestoljetnom čašćenju Majke Božje Lauretanske u našoj župi.


Sat i pol snimanja je bilo zahtjevno, ali je proteklo u uzbuđenju i veselju. Slijede još naknadna snimanja detalja i montaža, no nema sumnje kako će sve biti odrađeno profesionalno, budući da je za ovaj projekt angažiran iskusan profesionalni snimatelj, a financijski je poduprt sredstvima iz općinskog proračuna i sredstava zbora. S nestrpljenjem očekujemo konačnu verziju spota koja će biti na primjeren način predstavljena javnosti putem medija.

 

tekst: Marta Lončar-Vinković

fotografije: Antonija Vinković

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47