ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu, 18. studenoga 2023. godine, župnu crkvu svetog Jurja mučenika ispunili su raspjevani glasovi muških zborova i klape. Naime, povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, održan je prigodni koncert u 18 sati, pod nazivom „Pjesme i sjećanja“.

Ovaj glazbeni susret pjesmom su otvorili domaćini: Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata, nakon čega je uz nekoliko uvodnih riječi minutom šutnje odana počast svim preminulima i stradalima iz mučnog i teškog vremena naše prošlosti.

 

Gosti ovog koncerta bili su Muški pjevački zbor Bistrani iz Bistre pod vodstvom umjetničkog voditelja zbora Damira Šumečkog te Klapa Balinjera Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koja je također pod vodstvom Damira Šumečkog.

Glazbena večer bila je podijeljena tematski u 3 cjeline. U prvom dijelu koncerta sva tri ansambla izvela su skladbe sakralne tematike (romarske, marijanske, gospodnje) nama dobro poznate. U drugom dijelu koncerta izvedene su svjetovne skladbe u kojima je opjevana ljubav prema voljenim osobama, dok je treći dio koncerta slavio Domovinu, ljubav prema narodu ali i žrtvu koja je podnesena ne tako davne 1991. godine.

 

Prije samog završetka glazbene večeri s nekoliko riječi zahvale, svim okupljenima obratila se predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu, gospođa Marta Lončar-Vinković. Tom prilikom, gostima: Muškom pjevačkom zboru Bistrani i Klapi Balinjera podijeljeni su prigodni pokloni u znak zahvale i uspješne suradnje.

A na samom kraju glazbenog putovanja sva tri muška ansambla otpjevala su zajedničku pjesmu „U boj, u boj“.

Nadamo se da će biti više ovakvih glazbenih prilika i prigoda koje će nas okupiti u narednim godinama.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53