ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

POLNOĆKA U NOVOOBNOVLJENOJ CRKVI

Nakon dvije godine čekanja, molitve i nadanja   ovu smo polnoćku proslavili u našoj novoobnovljenoj crkvi. Radost svakog vjernika i župljanina bila je beskrajna. Osjećaj radosti, ponosa i zahvalnosti dragom Bogu što je uslišao naše čežnje i molitve da  Isusov rođendan proslavimo u crkvi bio je očit u oku svake osobe koja je došla na polnoćku.

U ozračju tihog zadovoljstva zbog zajedničkog uspjeha i dubokog poklonstva pred Spasiteljem svijeta koji nam je ove noći došao u liku malog djetešca da nam pokaže kako nas ljubi i razumije, kako nam želi biti blizu i kako želi  rastjerati svu našu tamu i ispuniti nas svjetlom, prilazili smo Isusu poput pastira sa strahopoštovanjem i nježnošću, gotovo bez daha kako ne bismo narušili  tišinu ove svete noći i pomutili otajstvo.

Ova će noć zasigurno ostati zapisana neizbrisivim slovima duboko kako u srcu svakog župljanina ponaosob, tako i u povijesti naše župe.  Četvrta nedjelja Došašća bila je kulminacija iščekivanja u pravom smislu riječi. Ona to po svojoj  biti i je, jer se te nedjelje simbolički pale sve četiri svijeće  na adventskom vijencu te tako  jačinom svjetlosti  najavljuju blizinu dolaska Božića. No uz to te je nedjelje u našoj crkvi bilo veoma, veoma svečano zbog činjenice što je  naš biskup mons. Josip Mrzljak uz nazočnost više svećenika okolnih župa  blagoslovio našu obnovljenu crkvu koja je bila prepuna razdraganih vjernika. Sve je bilo spremno za proslavu polnoćke.

Točno  u pola noći započela je sveta Misa polnoćka. Okićeni borovi. Sve blješti. U centru svega prekrasna štalica.  Djetešce Isus, mali Božić  i majka Marija te sv. Josip u običnoj malenoj štalici okruženi životinjama koje svojim dahom griju maleno tek rođeno dijete. Crkvom odzvanja pjesma „Tiha noć“. Riječi Evanđelja koje zapravo opisuju sam događaj : odlazak na put radi naređenog popisa stanovništva, dolazak do malenog gradića Betlehema gdje Marija rađa u običnoj štali jer ne nalaze drugo konačište... pastiri obasjani svjetlom i snagom Duha svetoga odlaze da se poklone malenom Kralju. Pjesma anđela i beskrajna radost. I mir. Mir kakav samo od Boga dolazi. I nadahnuta propovijed u kojoj velečasni povlači paralelu između događaja koji se dogodio prije više od dvije tisuća godina te od tog događaja počinje nova era i ove naše trenutne situacije s crkvom. Velečasni  na poseban način zahvaljuje dragom Bogu na činjenici što je uslišao naše molitve te nam omogućio ovaj prekrasan događaj (Isusov rođendan) proslaviti u našoj crkvi.

Bila je ovo zaista sveta noć. Osjećao se duboki mir, beskrajna radost i zahvalnost dragom Bogu za sve milosti kojima nas je obdario.

Marija M.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18