ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na blagdan Sv. Obitelji ministranti naše župe bili su na kratkom izletu tj. razgledavanju jaslica u Varaždinu. Dolaskom prvo smo otišli u našu katedralu gdje smo se divili lijepo uređenim jaslicama, fotografirali se u svetištu kod malog Isusa, i pomolili se na grobu  pok. biskupa Marka Culeja.

Nakon toga put nas je doveo do crkve franjevaca gdje smo imali i vodiča p. Franju Glasnovića župnikova prijatelja koji nam je objasnio povijest crkve i samostana, u molitvi pred jaslicama slika za pamćenje svi zajedno pred oltarom.

Nakon toga dolazimo u Samostan sestara Uršulinki gdje nas dočeka sestra sakristanka koja nam pokazuje crkvu u kojoj je svaki dan u godini Božić, jer je samostanska crkva posvećena Isusovom rođenju. Kratko nam ispriča povijest reda. Najviše nas je dojmio sarkofag sa dijelovima tijela Sv. Viktorije djevice i mučenice, a koja se posebno štuje u ovom samostanu.

Sestra je počastila nas ministrante tako da smo lakše krenuli dalje u razgledavanje. Posljednja postaja je bila crkva sv. Nikole gdje su isto veoma lijepe jaslice te smo dobili neke nove ideje za uređenje naših jaslica kod kuće. Sve u svemu bio je to posjet za pamćenje a kao šećer na kraju na šetnji gradom susreli smo i našeg biskupa Josipa Mrzljak koji nam je svakom pojedinačno čestitao Božić, a poslije slika za pamćenje pred jaslicama kod katedrala biskup, župnik i mi ministranti župe Sv. Juraj na Bregu.

Bogu Hvala na ovako lijepom danu!

 

Zahvalni ministranti:

Marija Horvat

Dominik Horvat

Luka Horvat

Abel Šprajc

Viktorija Dretar

Luka Živko

Klara Živko

Barbara Živko

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31