ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

MISA ZA FRA ALOJZIJA NOVAK I OTKRIVANJE PLOČE

Nazočio sam postavljanju odnosno otkrivanju spomen ploče fra Alojziju Imbri Novaku. Po inicijativi i velikom zalaganju domećeg župnika vlč. Ivice Puškadija podignuta je ploča Alojziju na trajno sjećanje rodbine i župljana na toliko dragog i voljenog čovjeka.

Imao sam čast kao Alojzijev nećak, da otkrijem spomen ploču, a blagoslovio je poštovani provincijal Hrvatskih kapucina iz Zagreba, fra Ivica Petanjak kojemu je Alojzije bio učitelj u novicijatu.

Otkrivanju ploče prethodila je sv. Misa i blagoslov kipa na čast Sv. Leopolda Mandića u crkvi. Bilo je prisutno mnogo rodbine i župljana.

Neka stoljećima ovaj spomen bio svjedočanstvo privrženosti fra Alojzija njegovoj župi u kojoj se je rodio, iako su njegovi posmrtni ostaci pohranjeni u Dubrovniku.

 

Fra Nikola Stanislav Novak, kapucin

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44