ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Postovani vlč. Ivica i župljani

Sve tamo od 16.9. nije bilo sistema, a danas je doista zadnji dan i moguce ce potrajati. Zelim barem reci hvala za sve molitve, dobrotu i paznju kojom ste ispunili moj boravak u domovini. Povratak je bio malo dulji nego obicno sve zbog lose povezanosti, no Bogu hvala sve je dobro proslo.

Pripreme za novu skolsku godinu, posjete bolesnicima, siromasima i cesti odlasci u posjet djeci u bolnicu ispunili su tjedne nakon povratka.

Zahvaljujuci svima vama i ove smo godine mnogu djecu mogli upisali u skolu, nabaviti uniforme, pribor i cipele.

Djeca ciji su roditelji tesko bolesni dolaze i dalje k nama ujutro pojesti svoj obrok prije pocetka nastave, a jedan dio rize odnesu u kutiji od margarina za kasnije. Ovdje skola zavrsava tek u 14.30 sati.

 

Najljepsa vijest od svih koja me docekala bio je napredak malog Abdoulazisa koji je prosle godine u listopadu imao samo 1800 grama i sedam mjeseci a danas ima 8230 grama i moze se sam podici i stajati uz drzanje. Bio je to dugacak put spasavanja zivota tog djeteta.
Dobri je Bog blagoslovio nastojanja ljecnika i dobrotu svih vas koji ste nam omogucili svojim darom jer je nekoliko puta i mama oboljela od malarije u bolnici te smo i njoj pomogli nabavkom ljekova.
Ljecnica nam je i opet u nedjelju sretno ponovila:"Sestre vi ste malog Abdoulazisa spasile od sigurne smrti!" Dr. Elizabeth rodom je iz Austrije, godinama pomaze ovom narodu, govori plemenski jezik i jako dobro razumije kulturu i obicaje ovog covjeka. Takoder zna da bez molitve i dobrote vas tamo daleko mi bismo ovdje jako malo mogli ciniti a ponekad moguce i odustali, pa eto dragi moji zupljani molim vas molite za nas i neka vas sve prati Bozji blagoslov,

zahvalna s. Josipa Sprajc iz Kameruna

Fotografije; POKLON DJECE OSNOVNE SKOLE U DOMOVINI DJECI KAMERUNA ,

CRTEZI I PORUKE DJECE,

I DR. ELIZABETH U NASOJ CRKVI - RIBA JE SIMBOL GRADA TIBATI -grad je na jezeru i poznat po dobroj ribi

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5