ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

20. studenog mješoviti zbor i muška vokalna skupina nastupali su na Festivalu svete Cecilije u varaždinskoj katedrali. Ove godine susret se održao10. put, a geslo je bilo  „Hvala ti što sam stvoren tako čudesno“. Između 40-tak zborova koji su nastupali u dva dana, obje naše sekcije su ostvarile zapažene nastupe. Time smo pokazali koliko smo napredovali u pjevanju od prošle godine, te dokazali da se možemo svrstati u sam vrh crkvenog pjevanja u našoj biskupiji.

 

Mješoviti zbor je pjevao pjesmu „Gle dan“ autora Bortnjanskog, dok je muška vokalna skupina pjevala pjesmu „Tu pred tobom“ autora Š. Marović.

 


 

Na priredbi „U susret Božiću“ koja se održala 10. prosinca u Zasadbregu, nastupali su muška vokalna skupina i vokalni ansambl „Svjetlost“, svaki sa po 3 skladbe prigodne predbožićnom i božićnom vremenu.

 


 

U Gornjem Mihaljevcu je 17. prosinca održan tradicionalni humanitarni koncert „Naši za naše“ na koji se kao gosti uvijek rado odazovemo. Tako smo i ove godine nastupali i to VA „Svjetlost“ i muška vokalna skupina sa nekoliko pjesama božićne i zabavne tematike. Tako smo u duhu Božića otvorili svoja srca, te pjesmom pomogli onima najpotrebnijima i barem im malo uljepšali ove blagdane.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow