ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Božićni koncert  26.12.2011.

Na blagdan Sv. Stjepana održan je već tradicionalni božićni koncert zborova naše župe.
U ovo blagdansko vrijeme svima nam je potrebno zajedništvo i druženje, što i jest cilj ovog koncert. Svi zboraši, kako oni najmlađi pa tako i najstariji nekoliko mjeseci s ljubavlju su se pripremali  za taj koncert, kako bi svim ljudima dobre volje približili blagdan Božića i rođenje malog Isusa.


Kao i svake godine do sad, koncert je bio vrlo posjećen, ne samo župljanima naše župe, već i župljanima susjednih župa. Mješoviti pjevački zbor je  zajedno sa tamburaškim orkestrom KUU Zasadbreg započeo koncert pjesmom „Narodi nam se kralj nebeski“. Uz pjesme svih zborova, duh Božića dočarali su nam i članovi dječjeg zbora svojom koreografijom, uprizorenjem živih jaslica.

A na samom kraju koncerta svim izvođačima, a posebno našem kantoru Milovanu Horvatu, župnik Ivica Puškadija zahvalio je na uloženom trudu i radu za ovaj koncert. A nakon koncerta svi izvođači i slušatelji bili su pozvani na zajedničko druženje u Domu mlađeži u Lopatincu.
Zahvaljujemo svim posjetiteljima ovog koncerta koji su uveličali naše već tradicionalno slavlje, ali isto tako hvala KUU Zasadbreg na suradnji te svim zborašima i onima koji su na bilo koji način pridonjeli kvaliteti i ljepoti ovog koncerta.

 

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58