ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Dragi mladi prijatelji – Mladići i djevojke!

 

Na početku vjeronauka za vas mlade, ovo pismo upućujem upravo vama, dragi mladi prijatelji- želeći da ga pročitate i da o njemu razmislite.

Kroz godine vašeg djetinjstva o vama odlučivali su vaši roditelji želeći da što prije budete ljudi na mjestu. Krug vaših prijatelja neprestano se širio( i još se uvijek širi što je i normalno) – od vaše osmogodišnje škole - (srednje škole i fakulteta). S vašim se rastom pred vas stavljaju svakog dana novi zadaci- dobivate dužnosti koje morate izvršavati.

 

Vi mnogi sada određujete svoj odnos prema sebi, određujete svjesno prema okolini, obitelji i Katoličkoj Crkvi i široj zajednici. Želite upoznati što je čovjek u sebi i zašto je. Sigurno se pitate na kojim temeljima treba graditi život- suočeni ste s izborom dobra i zla- sada mladenački dublje ulazite u pitanje što je istina. Otvorenim očima koje su pune mladenačke znatiželje promatrate svijet u kojem živite. O svemu razmišljate i to je dobro.

Svi smo mi - svjesno ili nesvjesno - djeca svoga vremena: nosimo radosti i brige toga vremena. Mnogi se bore i s velikim teškoćama. Krist je već mnogima promijenio život. Ne bi li on mogao promijeniti i moj život: učiniti ga ljepšim i dostojnijim? Može li kršćanska vjera dati odgovor na čovjekova pitanja, napose na pitanja koja na poseban način postavlja naše vrijeme? Mogu li se i ja danas osobno susresti s Kristom? Odolijeva li kršćanska vjera kritičnom ispitivanju našega razuma?

 

Odgovore na ova i slična pitanja u zajedništvu sa vama rješavat ćemo na našim susretima mladih svakog ČETVRTKA u 19.30.U dvorani župnog dvora!

Radosno vas očekujem!

 

Vlč. Ivica Puškadija

župnik

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26