ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Mjesecima planirani  posjet patru Zlatku Šafariću konačno se ostvario i to na sam Dan državnosti, 25. Lipnja 2012. godine. Krenuli smo u ranim jutarnjim satima po prekrasnom vremenu, bez daška vjetra i oblačka. Vožnja autobusom po serpentinama neke od članova zbora nije ostavila ravnodušnima.

U Karlobag smo stigli oko 10 sati spremljeni za misno slavlje koje je započelo u 10.30.

Misno slavlje predvodio je naš župnik vlč. Ivica Puškadija, a mješoviti zbor je pjesmom popratio misno slavlje u čast domovine. Manji broj domaćih župljana koji su došli na misu oduševljeno su zahvaljivali na našem dolasku.

Nakon svete mise nastavljeno je druženje u dvorani kapucinskog samostana u Karlobagu. Okrijepivši se hranom i pićem krenuli smo prema autobusu koji je bio na parkiralištu pokraj

plaže, raskomotili smo se i nastavili druženje uz kupanje, odmor i razgledavanje malog gradića.

U 18 sati oprostili smo se s patrom Zlatkom koji nas je otpratio na prijevoj Baške Oštarije odakle je prekrasan pogled na more i otoke Rab I Pag.

Nastavili smo vožnju prema kućama i stigli sat nakon ponoći u našu župu.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow