ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U okviru proslave blagdana Imena Marijina, koji se u čast Majke Božje Lauretanske osobito slavi u župi Sveti Juraj na Bregu, u subotu 15. rujna održan je drugi susret zborova iz župa Gornjomeđimurskog dekanata.

Bio je to susret u duhovnoj glazbi, ali i zajedničkoj molitvi, koji je započeo službom riječi. Nakon što su svi zajedno otpjevali pjesmu Majci Božjoj Lauretanskoj, okupljene je u ime organizatora i domaćina pozdravio župnik Ivica Puškadija, te znakom križa započeo službu riječi u kojoj se zajednički zapjevao psalam “Ti si uzvišena dika” , te nakon kratke homilije započelo se pjevanjem Majci Božjoj i njezinome Sinu Isusu Kristu pod okriljem Svevišnjega Boga.

Vođeni Marijinom ljubavlju zborovi su se predstavili kako marijanskim, tako i drugim sakralnim skladbama. Ove godine po dvije skladbe izveli su slijedeći zborovi: Ženska vokalna skupina zbora Sv. Marko Selnica, Župni zbor Sv. Marije Magdalene Štrigova, Župni zbor Sv. Marko Selnica, Zbor župe Pohoda bl. Djevice Marije Macinec kojem je ovo bio prvi izlazak na bilo kakvu smotru ili susret, te su zbog hrabrosti nagrađeni velikim pljeskom. Nadalje sudionici susreta su bili I  Mješoviti zbor župe Sv. Martina na Muri, Zbor župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, a na kraju susreta nastupili su i gosti iz župe Sv. Male Terezije iz Zagreba predstavivši se odličnom izvedbom triju skladbi. Našu župu predstavili su Mješoviti pjevački zbor, Vokalni ansambl “Svjetlost“ i Muška vokalna skupina.

Na samom kraju župnik je zahvalio svim članovima župnih zborova što s ljubavlju njeguju i koriste one darove koje im je Bog podario te što ih sa zadovoljstvom daruju drugima. Zaželio im je da i dalje budu radosni i spremni na žrtvu svog vremena i truda koja rađa lijepim i velikim plodovima.

Nakon zborovanja crkveni pjevači i glazbenici nastavili su svoje druženje uz domjenak u prostorima Doma mladeži u Lopatincu.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow