ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na blagdan Sv. Stjepana održan je već tradicionalni božićni koncert zborova naše župe.

Ova neizbježna tradicija napunila je našu crkvu do posljednjeg mjesta. Svi zboraši, kako oni najmlađi pa tako i najstariji, nekoliko mjeseci s ljubavlju su se pripremali za taj koncert, kako bi svim ljudima dobre volje približili blagdan Božića i rođenje malog Isusa.

Koncert je započeo ulaskom Svete Obitelji u zamračenoj crkvi pjesmom “Tko kuca to?”, te nastavio poklonom međimurske obitelji malom Isusu uz pjevanje dječjeg crkvenog zbora. Ove godine uz već standardne goste KUU Zasadbreg, po prvi puta nastupio je školski zbor pod vodstvom prof. Jelene Grubić, te prof. Dragec Logožar na trubi uz pratnju Filipa Horvata na klavijaturama. Svi oni doprinjeli su da uz domaće zborove ( mješoviti, mladi, muški i dječji zbor, te kvintet Horvat) ovaj koncert bude podignut na jednu veću razinu koju je publika prepoznala te svojim pljeskom nagradila kvalitetu ovog događaja.

Na samom kraju koncerta svim izvođačima, a posebno našem kantoru Milovanu Horvatu, župnik Ivica Puškadija zahvalio je na uloženom trudu i radu za ovaj koncert. A nakon koncerta svi izvođači i slušatelji bili su pozvani na zajedničko druženje u Domu mlađeži u Lopatincu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima ovog koncerta koji su uveličali naše već tradicionalno slavlje, ali isto tako hvala i gostima na suradnji, te svim zborašima i onima koji su na bilo koji način pridonjeli kvaliteti i ljepoti ovog koncerta.

 

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow