ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Tradicija božićnog koncerta na Štefanje u Sv. Jurju na Bregu u organizaciji Pjevačkog zbora „ Sveti  Juraj na Bregu“ nastavljena je i ove godine koncertom pod nazivom „ Tiha noć“.  U ugođaj ovog prekrasnog koncerta uvele su nas violine i orgulje svirajući upravo ovu najpoznatiju božićnu pjesmu.  Slijedili su nastupi svih sekcija ovog mnogobrojnog zbora: dječji zbor, VA „Svjetlost“, muška vokalna skupina i na kraju mješoviti pjevački zbor. Gosti su i ove godine bili KUU Zasadbreg sa svojim pjevačicama i tamburašima, prof. Dragan Logožar koji je svirao trubu, te Kvintet „ Horvat“. Kroz koncert nas je vodila gđa. Marija Marciuš, koja je svojim riječima oplemenila i nadopunila ovu božićnu radost. Uprizorene su i jaslice uz pomoć župljana koji su obukli prigodne kostime i preuzeli uloge Marije, Josipa i Isusa. Naravno tu su bila i tri kralja i neizostavni mali anđeli. Čitav program koncerta je posebnom pažnjom osmislio voditelj zbora gosp. Milovan Horvat. Na programu su bile tradicionalne božićne pjesme,  ali i neke novijeg datuma otpjevane u dvo-, tro- ili četveroglasnoj obradi. Prisutnima se obratila predsjednica zbora Marta Lončar – Vinković  i župnik vlč. Ivica Puškadija koji je i sam član ovog zbora. Program je završen pjesmama „ Fala ti Bože za ovaj dan“ i „ Narodi nam se“ i tada su se zboru pridružili svi izvođači i publika. Druženje je nastavljeno u dobrom raspoloženju u Domu mladeži u Lopatincu prigodnim domjenkom.

Pjevački zbor „Sveti Juraj na Bregu“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51