ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Dana 14.veljaće naša župna zajednica proslavila je Sv. Valantina, biskupa i mučenika prve Crkve.  Ovo je i prvo ovogodišnje proštenje u našoj župi.

Glavnu misu u 11.sati predvodio je i propovijedao vlč. Marko Đurin, tajnik varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljak, uz koncelebraciju svećenika iz dekanata, i umirovljenih svećenika na čelu sa dosadašnjim župnikom preč. Ivana Kozjak, te vlč. Vinkom Halovanić dosadašnim župnikom na Belici, te domaćim sinom ove župe vlč. Ivanom Novak.

 

Naša privremena Crkva tj. dvorana bila je puna vjernika koji rado časte Sv. Valentina. U svojoj homiliji predvoditelj je govorio o životu svetog Valentina, kako o njemu nema puno pisanih dokumenata, no narod ga slavi kao moćnog zagovornika, ponajviše u raznim poteškoćama. Upravo na današnji dan Crkve moli za sve muževe i žene koji se u braku da svoju zadaću izvrše u skladu Božjeg zakona, kao i one koji se spremaju na tu uzvišenu službu, darujući život. Istakao je i propovjednik kako ovaj blagdan mnogi vežu uz dan zaljubljenih, a premalo se govori o istinskoj ljubavi koja nema granica, a  kako bismo upravo mi vjernici trebali tu ljubav dijeliti upravo svima kroz cijelu godinu, jer tek kad se potpuno dajemo za bližnjeg postajemo Kristovi učenici.

Neka nam Sv. Valentin pomogne u tim nastojanjima.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89