ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

HODOČAŠĆE ŽUPE SVETI JURAJ NA BREGU

ZALJEV HRVATSKIH SVETACA,

BOKA KOTORSKA - DUBROVNIK - MEĐUGORJE – NIN,

17. - 21. 08. 2014.


Sveti Leopold Bogdan Mandić, blažena Ozana Kotorska, blaženi Gracija... obilježili su vjerom ovo tlo. Iako su Hrvati danas manjina, nosioci su velikog kulturnog i duhovnog blaga Kotorske biskupije. Zadivljuje "nevjerojatan (…) sklad Božjeg stvaranja vidljiv u Boki, gdje brda postaju spoj morskih dubina i plavetnila neba. Boka je lijepa i onda kada oblaci snivaju svoje sne po vrhovima planina. Predivna je Boka i zimi kada je snijeg do pola planine, a more mirno preslikava brda u svojoj dubini. Navedene ljepote siguran su put k onoj apsolutnoj ljepoti, k našem dragom Bogu, što su i duhovni velikani Boke osjetili u svojoj ljepoti duše".

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - DUBROVNIK                                                                                                                              
Polazak ispred župne crkve sv. Jurja na Bregu u 22,00. Noćna vožnja udobnim turističkim autobusom autocestom Zagreb - Split u smjeru Dubrovnika.

2. DAN: DUBROVNIK - HERCEG NOVI - GOSPA OD ŠKRPJELA– BUDVA
Po dolasku razgled Dubrovnika i vrijeme za kavu na Stradunu. Nastavljamo put kroz Herceg Novi do Perasta. Razgled Perasta i izlet brodićem na otok Gospe od Škrpjela. Odlazak do Kotora. Razgled Kotora. Sveta misa. Nastavak puta do Budve koja se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: BUDVA - CETINJE - LOVĆEN - SV. STEFAN                                                         
Doručak. Vožnja do Cetinja, nekadašnje crnogorske prijestolnice. Produžujemo do NP Lovćen sa poznatim Meštrovićevim mauzolejem. Slijedi panoramski razgled sv. Stefana. Povratak u Budvu i posjet najvažnijih znamenitosti. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: BUDVA - HERCEG NOVI – MEĐUGORJE                                
Doručak. Razgled grada u kojem je rođen i rastao naš svetac Leopold Bogdan Mandić. Polazak prema Hrvatskoj. Vožnja pored Dubrovnika u smjeru Međugorja. Po dolasku uspon na brdo Podbrdo. Sveta misa. Smještaj u pansion. Večera. Noćenje.5.DAN: MEĐUGORJE - NIN - PETRČANE - SV. JURAJ NA BREGU                                                   
Doručak. Sv. misa. Polazak prema Ninu, gradu kolijevci hrvatske povijesti i kulture. Razgled Nina. Odlazak do Petrčana. Slobodno vrijeme za kupanje (u slučaju lijepog vremena). Navečer polazak prema Sv. Jurju na Bregu.

Cijena: 1500 kn
Cijena uključuje: prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, dva polupansiona na bazi dvokrevetnih soba u hotelu **/***  u Crnoj Gori ili u kućicama iste kategorije u etno selu u blizini Budve, jedan polupansion u pansionskom, uobičajenom smještaju u  Međugorju,  stručnog pratitelja tijekom putovanja, organizaciju i provedbu putovanja, jamčevinu, paket putno - zdravstveno osiguranje.
Cijena ne uključuje: Sve što nije navedeno pod uključuje.
ZA SVE INFORMACIJE NAZOVITE NA BROJ: 040 855 315

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31