ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Dana 11.05. 2010.

Vraćena je obnovljena oltarna slika Majke Božje Lauretanske, iz 1732. s glavnog oltara župne crkve Sv. Jurja, koja je bila na detaljnoj obnovi u Hrvatskom restauratorskom Zavodu u Ludbregu.

 

Obnovu ove svima nama drage slike naše «Majčice», koja je u strašnom događaju urušenja tornja Crkve ostala pravo neoštećena, obnovili smo zahvaljujući Međimurskoj županiji na čelu sa gosp. županom Ivanom Perhoć!

Od srca Vam hvala u ime župljana i u moje osobno ime!

 

Oltarna slika ponovno je privremeno smještena u kapelicu župnog dvora da bi je ako Bog da krajem godine svečano unijeli u obnovljenu župnu crkvu!

Na slici po mišljenju struke nije se stavljala metalna aplikacija( mislim na lančiće i zagovore naroda) već će se to sve staviti ispred originalne slike na staklo koje će biti zaštita za samu sliku ali i vrijedan spomen na pretke.

Neka nas Majka Božja Lauretanska čuva i brani!

 

 

Tog istog dana nakon prve faze dezinsekcije oltara u privremenom depou u Društvenom domu u Dragoslavcu, dijelovi oltara prevezeni su u cijelosti u HRZ- RC Ludbreg na daljnju obnovu.

I to ovim redoslijedom:

Oltar Sv. Križa – dijelovi arhitekture

Pokrajnji lijevi  oltar Sv. Antuna Padovanskog – dijelovi arhitekture

Pokrajnji desni oltar M. B. Lurdske – dijelovi arhitekture

Propovjedaonica

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47