ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Ove godine, na 6. po redu Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zadru okupilo se je oko 30.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva, pod geslom „Da vaša radost bude potpuna.“ (Iv 15, 11). Prvog dana susreta imali smo priliku razgledati i malo pobliže upoznati Zadar. U Zadru su nas dočekali animatori volonteri, koji su nas upućivali na različite kulturne i društvene znamenitosti grada koje smo imali priliku pogledati. U 14 sati krenula je procesija s Rive prema centru Višnjik gdje je u 18h započelo misno slavlje koje je predvodio mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Po završetku mise, uputili smo se na autobus i svaka je župa krenula u župu koja ih je primila. Mi smo se tako našli u Smilčiću :). Malome mjestu dobrih ljudi, poznatom po arheološkom nalazištu i plantaži bresaka. Ljudi su nas primili u svoje domove, gdje smo se pobliže upoznali s njima. Drugog dana vlč. Ivica Puškadija održao je misu u crkvi Gospe od zdravlja, gdje je ujedno bilo i predstavljane svih mladi koji su boravili u toj župi (osim nas, tamo su bili i mladi iz župe Selnica i iz Siska). Kako je vrijeme brzo prolazilo, tako smo se i mi morali vratiti kući. Bilo je lijepo i svakako nezaboravno, uz molitvu, pjesmu i druženje biti uz Boga. Radujemo se ponovnom susretu!

Radujte se uvijek u Gospodinu! Ponavljam: Radujte se! (Fil 4,4)


Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38