ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Trsat

Svake godine, tako i ove, organizirali smo hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj. Pun autobus nas zboraša krenuo je u ranim jutarnjim satima ( 4h ) da bi na Trsat stigli oko 8:30. Nakon dolaska slijedila je ulazna procesija u crkvu, zatim ispovijed, križni put u 9h i zajednička hodočasnićka misa u 10h, koja se ove godine zbog velikih vrućina i manjeg broja hodočasnika održala u crkvi.

Zamoljeni smo da svojim pjevanjem predvodimo misno slavlje. Na našem putovanju veliku ulogu u zbližavanju i opuštanju hodočasnika odigrao je i naš župnik vlč. Ivica Puškadija. Nakon mise i oproštajne procesije krenuli smo na ručak, a u 13h svi zajedno na kupanje u Crikvenicu.

 

Iako je dan bio iznimno topao gotovo nikoga to nije spriječilo da ode barem malo na kupanje ili šetnju gradom.

Put Sv.Jurja krenuli smo u 19h, a sretno smo stigli kući u 23:30h.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow